We moeten terug aan het werk blijkbaar. De teller van het officiële aantal doden is in België net de 7000 gepasseerd en er sterven elke dag nog honderden mensen. Het virus is momenteel een ware slachting aan het aanrichten in verzorgingstehuizen, want de regering heeft ervoor gekozen om daar niet op te focussen en pas zeer recent voor testen en maskers te zorgen. Moord op oudere mensen en personeel.

En waarom moeten we aan het werk? Omdat Jean-Louis Flockenstoff III, die in het midden van de oceaan op zijn jacht aan het schuilen is en shitty instagram posts rondstuurt, vindt dat de tellertjes op zijn virtuele vermogen niet snel genoeg omhoog gaan.

We klappen voor ons zorgpersoneel, maar geld kon er dan weer niet vanaf. De regering vindt het zorgpersoneel dan wel essentieel, en helden, maar wel liefst onderbetaalde helden met weinig middelen. Staten overal ter wereld gooien triljoenen dollars tegen de markten aan, maar enkele maanden geleden was een miljoentje extra voor de zorgsector nog onbespreekbaar. Verschillende miljardairs hebben al miljarden extra verdient door deze crisis.

Gezellig familie, losse partners of vrienden zien is ook weer niet de bedoeling, enkel van huis naar winkel en werk. Het perfecte economische subject tekent zich hier af: een puur wezen dat enkel nog handelingen verricht voor “de economie” – dat wil zeggen: voor de winsten van de kapitalisten.

Nee, er is maar één oplossing: zodra we enigszins veilig weer naar buiten kunnen, het beleg leggen aan de staat, wilde en massastakingen organiseren en de moordende kapitalistische economie op de knieën dwingen en vervangen door een wereld gebaseerd op het vervullen van de noden van alle mensen in een gezonde verhouding met de natuur.

Meer lezen