Nele en haar Britse vriendin Jo willen graag een kindje. Maar hoe werkt dat als je lesbisch bent? Samen schrijven ze een Engelstalige blog die elke stap volgt vanaf het prille begin en de rare kronkels die er op volgen (wist je dat er kinderwens speed dates bestaan waar holebi’s elkaar kunnen ontmoeten?)

Spijtig genoeg zijn er nog steeds veel regels waar je je moet aan houden in België voor je zelfs met vruchtbaarheidsbehandelingen mag beginnen, zoals ze ontdekken als ze langsgaan in het UZ Gent voor een consultatie. Er is een verplichte sessie met een therapeut en een hele hoop zware vragen, van ‘Zal er wel een mannelijke invloed aanwezig zijn in het leven van jullie kindje?’ tot ‘Ben je ooit al eens in therapie geweest en waarom?’ Er wordt gevraagd naar hun gewicht, hun studies, en of ze er toch wel goed genoeg over nagedacht hebben?

Waarom is het dat je als lesbisch koppel nog steeds eerst goedgekeurd moet worden?

Alle opties komen aan bod op de blog, van co-ouderschap met een homo man tot diepgevroren sperma bestellen met de post. Het is een bizarre, hilarische, en met momenten frustrerende zoektocht naar iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar dat het anno 2018 nog altijd niet is: het recht op een kind.

Volg hun verhaal op meemamas.com!