Deze editie van de Tweede Sekse playlist mixt nostalgie met nieuwe hedendaagse geluiden en heeft aandacht voor lokale en internationale stemmen. Veel harde gitaren, maar ook de piano speelt een rol. Feministisch muzikaal verzet in combinatie met humor en melancholie. Luister en geniet.

 

 

Baby Fire

Duistere sombere blik op Brussel van een band die daar gevestigd is. Toch een sprankeltje hoop dat er zulke mooie muziek uit voortvloeit… (Btw, iemand moet een fanclub voor die mysterieuze hond maken!)

 

 

Catherine Elms

Nieuwe ontdekking uit Wales: Catherine Elms speelt “dark cabaret”, is multi-instrumentaliste en zangeres en schrijft bovendien zines (o.a. over Buffy)! Super-talent!

 

 

Dream Nails

Vreemde bandnaam, maar fantastische band uit de UK. Feminisme, witchyness, en vrolijke politieke garage-punk, we love them!

 

 

Piquet

Veel experiment, mysterie en verstoorde gitaren, daarmee creëert de Limburgse band Piquet – en dan voornamelijk hun zangeres-gitariste – een geheel eigen brouwsel. Zeker ook live checken!

 

 

The Vaporellas

The Vaporellas uit Brussel brengen punk & roll van de dansbaarste en vrolijkste soort die doet denken aan de Antwerpse Hara’Kiri. Niemand kon stilstaan toen ze onlangs op Ladyfest Maastricht speelden. Altijd een feestje als de Vaporellas uitgenodigd zijn.

 

 

Veruca salt

En om af te sluiten enkele deuntjes uit de 90s en uit de 2010s van Veruca Salt omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van hen…

 

 

 

Vorige playlists:

+ meer over muziek op deze blog: