De recent geïntroduceerde nieuwkomersverklaring is een hypocriete tekst die in moeilijke tijden probeert mensenrechten in te perken en angst en verdeeldheid te zaaien. Wij verzetten ons daartegen.

Daarom is er om te beginnen al een facebookpagina gestart: Niet in onze naam: holebi’s en feministen tegen de nieuwkomersverklaring. Allen daarheen. Waarom zijn wij tegen die verklaring? Laten we eens kijken.

Achtergrond

Ten eerste is er de achtergrond. Niet toevallig wordt deze verklaring nu gelanceerd, juist nu islamofobie een nieuwe boost krijgt door de recente aanslagen. Racisme neemt toe en Theo Francken gooit olie op het vuur.

Dit initiatief is bovendien enorm hypocriet. Feministes en holebi’s hebben hard moeten vechten voor hun rechten in onze maatschappij, tégen conservatieve partijen als de N-VA. Wij willen niet misbruikt worden om nieuwe vijanden van “onze waarden en normen” te creëren.

Het EU-parlement besliste begin dit jaar dat er een Europees actieplan tegen homo- en transfobie moet komen. De krijtlijnen van dat plan werden plenair goedgekeurd. Alle Belgische democratische partijen stemden voor, behalve de NVA, dat zich onthield bij de stemming.

De NV-A is geen voorvechter van vrouwen- of holebi-rechten. Behalve als het een racistische agenda kan dienen blijkbaar…

Inhoud

De volledige inhoud is te lezen op De Redactie.

U wenst duurzaam in dit land te verblijven. Nieuwkomers, zoals u, worden reeds vele jaren in dit land verwelkomd.

Bart De Wever – hier is een petitie voor zijn ontslag – kwam onlangs nog eens in het nieuws om te vertellen dat “wij” het nieuwkomers zo erg welkom maken. Werkelijk? De voortdurende discriminatie van vooral moslims doet hen juist helemaal niet welkom voelen. Geweld op straat, constante verbale opmerkingen en aanvallen, wetten over kledij, discriminatie i.v.m. werk, huisvesting, scholing… nee verwelkomd is niet echt het juiste woord.

Nieuwkomers, zoals u, zijn vaak afkomstig uit landen met een andere culturele achtergrond. Zij wensen hun leven in dit land uit te bouwen. De inwoners van dit land zijn echter gehecht aan bepaalde rechten, plichten, vrijheden en waarden.

De hele verklaring is doordrenkt van dit soort superieure sfeertje. O, hier in België zijn mensen gehecht aan rechten enzo, waw… Wij zijn beter dan jullie, zegt de verklaring, maar jullie mogen hier wel zijn als… Wij tolereren jullie als jullie voor ons door deze hoepel springen. Zie o.a. deze deze tekst over tolerantie voor een analyse van dit soort taalgebruik.

Vrijheid van meningsuiting: iedereen mag vrij zijn overtuigingen mededelen, zowel gesproken als geschreven. Het aanzetten tot haat of geweld is echter een strafbaar feit en geeft aanleiding tot een veroordeling door de rechter.

België kent noch vrije meningsuiting noch scheiding der machten. Abou Jahjah werd ooit gearresteerd omdat de toenmalige premier – Guy Verhofstadt – daar zin in had omdat hij de uitspraken van Jahjah niet goed vond.

Aanzetten tot haat of geweld, moest dat strafbaar zijn dat zat het volledige Vlaams Belang én de N-VA achter tralies.

Ik begrijp en aanvaard dat het in dit land strafbaar is om geweld te plegen tegenover een andere persoon, ook tegenover een echtgeno(o)t(e) of kinderen. Dreigen met geweld is in dit land ook strafbaar.

In België maken 40% van alle vrouwen tijdens hun leven seksueel geweld mee.

En zo gaat het door, onzinnige alinea na onzinnige alinea.

Culturalisering

De N-VA gaat een heleboel problemen in onze maatschappij proberen te omschrijven als gevolg van cultuurverschillen. Zie deze eerdere tekst van Ida Dqueecker voor een kritiek hierover.

Besluit

Wij verzetten ons tegen dit misbruik van feminisme en de strijd voor holebi-rechten en transactivisme. Wij weigeren onze strijden te laten misbruiken om een racistische agenda door te voeren.

Meer info