“ik ben echt 10 minuten extreem nerveus geweest totdat ik me realiseerde dat 1 april…”

Update: geen zorgen het was een aprilvis 🙂

Gisteravond kwam de raad van bestuur van FEL samen voor een spoedvergadering. Interne bronnen hebben gelekt dat Evie Embrechts, schrijfster, haar ontslag had aangeboden aan de raad van bestuur, maar dat het ontslag niet aanvaard is.

Woordvoerster Parsley Vanderkhove van FEL: “De aanleiding voor de aanbieding van het ontslag waren enkele opmerkingen op internet over het nieuwe boek van Evie Embrechts. Blijkbaar staat daar een dt-fout in en men twitterde dat een dt-fout ‘net zo erg is als Hitler’. Daaropvolgend bood zij haar ontslag aan en moest de raad van bestuur in aller ijl een vergadering bij elkaar roepen om dit ten gronde te bespreken.”

Maar er zijn ook kritische stemmen. Jon Vandeurswyn, blogger en internet-expert:

“Was dit wel echt? Een ontslag bied je aan aan de directeur zelf, niet aan de raad van bestuur. Persoonlijk vind ik wel dat iemand zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Er gaan geruchten dat er zelfs twéé dt-fouten instaan in dat boek, dat is dan eigenlijk twee keer zo erg als Hitler.”

Aldus Jon. Er wordt binnen FEL gedacht aan het oprichten van een onderzoekscommissie om alles “tot op het bot” uit te zoeken. Meer nieuws volgt zodra we meer weten.

Advertenties