Een paar dagen geleden schreef mijn Turijnse vriendin K. in Berlijn me dat ze naar Turijn gevlogen was voor de trouw van haar zuster. De dag voor de trouw werden haar zus, diens partner en nog 2 andere anarchisten opgepakt en opgesloten omdat ze geprobeerd hadden geillegaliseerde vluchtelingen te helpen ontsnappen tijdens een politiecontrole. Wanneer de 4 anarchisten vrijkomen is nog onduidelijk:

Flyer naar aanleiding van de arrestatie van de 4 anarchisten. Geschreven door: tutt* liber* op 22 mei 2015 om 16u28. 
 
Vrijheid voor Toshi, Erika, Paolo und Luigi! Weg met de controles van mensen zonder papieren!
 
Op woensdag 20 mei werden in Turijn vier anarchisten gearresteerd. Ze zitten momenteel in de Turijnse gevangenis van Vallette. De politie kwam bij dageraad en arresteerde Toshi, Erika, Paulo und Luigi thuis en bij vrienden. (Blijkbaar werden ze door de politie gevolgd en geobserveerd) Een van de beschuldigden, Marco, kon onderduiken. Vrijdag werden de anarchisten ondervraagd. Momenteel is de uitslag onduidelijk.
 
De achtergrond: Op 2 februari 2015 besloot de Turijnse politie in de populaire stadswijk Aurora een controle te houden die erop gericht was mensen zonder documenten te vatten. Deze “jacht” (“Caccia”) is een gangbare praktijk bij de Italiaanse politie. Enkele personen werden tegengehouden en zouden in de deportatiegevangenis (CIE) gebracht worden. Vijf anarchisten probeerden de politiecontrole te verstoren. Nu worden ze onder andere van “weerstand tegen het staatsgezag” en “lichamelijk letsel” beschuldigd.
 
In Turijn is de levendige solidariteit sinds dagen voelbaar. Donderdagavond werden de gevangenen door een groep mensen voor de gevangenis luid gegroet. De radicale Turijnse Radio Blackout brengt sinds dagen informatie en interviews over de repressiegolf en zaterdag vind er een bijeenkomst/demo plaats op de plaats in Aurora waar de politie in februari geprobeerd heeft mensen zonder papieren af te voeren.
 
De graad van repressie heeft in Turijn een absurd level bereikt: donderdag moest een van de gevangenen, Paolo, samen met 7 andere anarchisten voor het gerecht spreken. Het is mogelijk dat deze 8 personen onder “Sorveglianza Speciale” komen. Dat wil zeggen: De stad niet verlaten, geen deelname aan demonstraties of andere politieke evenementen, geen ontmoetingen met andere personen uit de scene, geen contact met Radio Blackout. Reden: geen bepaalde; de beschuldigden gelden gewoon als “sociaal gevaarlijk”.
 

Deze week ruimde de politie van Turijn een bezet huis waarin families leefden. Twee van de bewoners werden naar de deportatiegevangenis CIE gebracht omdat ze geen papieren hadden. Woensdagavond maakte een groep mensen voor het CIE lawaai in de hoop dat de gevangenen het binnen zouden horen.

 

illegal