Hot_Air_Balloon_RidesMet een luchtballon kan je gezellig reizen, zonder dat je regering dure straaljagers moet kopen. In een poging om even te ontsnappen aan de rechtse enggeestigheid, springen we in onze luchtballon, hakken de ankers los en weg zijn we!

Armoede en werk in België

Atheïsme?

  • Echt goed loopt de de atheïstische beweging momenteel niet. In feite zit die vol seksisme en racisme. In Will Misogyny bring down the atheist movement? gaat Mark Oppenheimer in op een deel van het probleem. Maar ook in België: deze zichzelf toch als progressief ziende beweging is zwak in haar flank door de vele aanvallen van rechts liberale en nationalistische types, en het racisme dat hen verhindert eens echt na te denken over de realiteit bij bijvoorbeeld het hoofddoekendebat.
  • Ook over prostitutie mag het debat wel eens een hoger niveau bereiken
  • Idem over hoofddoeken en moslims:

Racisme / hoofddoekendebat / polarisering

‘Mijn keuze om een hoofddoek te dragen, steunt op het idee dat een vrouw aanzien moet worden om haar competenties en haar persoonlijkheid. De focus mag niet liggen op de fysieke verschijning’, schrijft de 22-jarige studente Safâa Achnak. ‘Als politici en vrouwenrechtenactivisten echt om me geven, laat me dan dragen wat ik wil, waar ik wil.

De debatten rond racisme, Islam, hoofddoeken, IS en polarisering woeden voort in België. Recente artikels:

Meer:

Een streepje humor

  • De twitter-account No To Feminism is een hilarische en bijtende parodie op typische clichés over feminisme.

Prostitutie

It may be unpopular, but it is true to say that nobody needs sex. It is not like food or water, where you will die if you go without. Sex can be fun, stress-relieving and exciting, and not having sex when your libido is high can be frustrating and depressing. However, the failure to orgasm on a regular basis has yet to cause somebody’s heart to stop beating or their genitals to fall off.

Transgender

Boeken voor in de luchtballon

  • Boneshaker van Cherie Priest is een steampunk boek met in de hoofdrol een coole madam die probeert haar zoon te redden uit een gebied dat door allerlei verkeerd gelopen uitvindingen gehuld is in een gas dat van mensen zombies maakt.
  • Fool’s Errand van Robin Hobb is een mooi boek over vriendschap, opoffering en verlies. Het is deel van een trilogie over FitzChivalry en The Fool, twee geliefde karakters van de schrijfster.
  • Torenhoog en Mijlenbreed en het vervolg Ogen van Tijgers van Tonke Dragt zijn prachtige jeugdromans over een verre toekomst maar vooral over menselijkheid. Gewoon lezen 🙂

En we varen er weer vandoor, tot de volgende keer! Zie ook: blog rond de wereld deel een, deel twee, deel drie, deel vier, deel vijf

Advertenties