cooltext1327003237For an English version of this text, click here.

Eerst op deze blog eens uit de kast komen als computergeek 🙂 Ooit in een ver verleden ben ik eens geëindigd met een informaticadiploma. En nu heb ik een onvervuld verlangen 😉 om een feministisch computerspel te maken.

En ik heb besloten eraan te beginnen. Nu zijn er natuurlijk een heleboel soorten computerspellen die je met als thema feminisme zou kunnen maken. Een actiespel had ik recent al gemaakt,  dus dit keer dacht ik aan een soort simulatie van hoe je met een groep mensen zou proberen werken naar een feministische revolutie.

Hoe kan dat er uitzien? Je begint met een kleine groep feministes en probeert dan uit te breiden, bekender te worden, meer en meer acties te organiseren en patriarchale systemen aan te vechten. Met heel veel geluk en wat planning kan dat lukken, maar mislukken of er heel lang over doen moet ook kunnen.

Alle ideeën zijn welkom, en het lijkt me een goed idee om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen voor de diversiteit in het spel. Zo’n spel heeft natuurlijk verschillende doelen. Het moet leuk zijn, het kan ook educatief zijn: mensen inzicht geven in de bijzonder complexe interacties die feminisme zo moeilijk maken, verschillende werkmethoden kunnen uitproberen…

Al wat ideetjes /vragen die ik via Facebook en gesprekken had verzameld:

  • Je kan aan het begin een soort ideologie kiezen, bijvoorbeeld liberaal / socialistisch / zwart feminisme en dan kiezen hoe je verdergaat, connecties maakt met andere stromingen… Dat lijkt interessant omdat al die ideologieën zowel voor- als nadelen kunnen hebben, wat het spel interessant maakt.
  • Winnen: hoe definieer je dat? Je moet kunnen verliezen, in deze wereld is het ook niet gemakkelijk als feminist. Dat wil niet zeggen dat het even moeilijk moet zijn maar het moet een uitdaging zijn, niet zomaar winnen door wat flyers uit te delen 🙂
  • Hoe kan je je organiseren? Daar komen we dan aan verschillende werkwijzen mede bepaald door de opvattingen van de speler / groep feministes. Ga je voor lobbywerk? Massa-organisatie? Guerrilla acties? Een politieke partij? Een Gulabi Gang? Blijf je legaal? Los je tijdelijke huisproblemen op door kraken? Bescherm je abortuscentra, organiseer je vluchtelingen, ga je op straathoeken speeches geven, saboteer je TVs en Facebook zodat mensen op straat komen?
  • Wat zijn de obstakels? Dat kan bijvoorbeeld de media zijn die je zwart maken, politici die je werk proberen verbieden, problemen met onderlinge verdeeldheid, andere groepen, de vijand (innerlijk seksisme / competitie / gebrek aan solidariteit) in onszelf (hoe stel je dat voor)?

Nog ideetjes, suggesties… laat iets weten! Als je wil meewerken door het spel af en toe te testen, of tekeningen te maken, of mee te programmeren, stuur een mailtje!

cooltext1327003237

Advertenties