Beste lezer,

wantedwebDe redactie van De Tweede Sekse zoekt momenteel (gast)bijdragen voor het tweede nummer van ons “blogzine”. Dat blogzine is de papieren versie van de blog met een selectie van artikels. Het eerste nummer van De Tweede Sekse Op Papier was een introductie met de eerste teksten die op de Tweede Sekse blog zijn verschenen. Meer info over het eerste nummer en hoe je het kan bestellen, vind je hier.

Het thema voor De Tweede Sekse Op Papier #2 is “Actie!” en het zal dus gaan over activisme, strategie en de feministische beweging. Teksten en tekeningen in verband met dit thema zijn welkom! Ze worden publiceerd op deze blog en in het zine (na eventuele feedback/bespreking). Onderwerpen kunnen een mix zijn van theoretisch en praktisch: bv. wat is solidariteit, strategieën voor radicale verandering, voorbeelden van activisme in andere tijden/landen/bewegingen en wat we daar als feministes uit kunnen leren, consensus in feministische collectieven, soorten activisme, revolutie versus reformisme, DIY en feminisme, samenwerking met andere bewegingen/organisaties, actie & reactie, autonomie versus institutionalisering en interviews met feministes/activistes.

Tot nu toe komen de volgende teksten op deze blog al in aanmerking:

blogprofilefacebookkleurEn er is nog een tekst in de maak over vrouwenruimtes & vrouwengroepen en een overzicht van bestaande feministische collectieven in België. Maar er is dus nog plaats over in het zine (en ook op deze blog!)!

De deadline voor bijdragen is 3 februari 28 maart 2014. Stuur je tekst/tekening naar tweedesekse@gmail.com.

Advertenties