codependentlesbianspacealienseekssameMet een dergelijke titel moest ik deze dvd natuurlijk wel bekijken. De cover van de film alleen al was hilarisch. Het leek alsof het een ongelofelijk slechte B-film ging worden die je best enkel met vrienden in aangeschoten toestand bekijkt, maar we werden aangenaam verrast.

De film – ook geselecteerd voor het Sundance film festival van 2011 – is enorm grappig en bevat meer inzichten dan je zou denken De romantische relatie die ontstaat tussen een lesbische space alien en een aardse vrouw is erg schattig en vol met leuke bizarre momenten. Maar je kan het beter zelf zien dus ik ga hier niet teveel verklappen 🙂

Bizar en ook feministisch, dit is nu eens een goeie film die moeiteloos de Bechdel-test passeert. De vrouwen in de film hebben heel wat interessante conversaties, er is geen gedoe over cliché uiterlijk en dergelijke, wel heel leuke scenes over relaties, menselijkheid en taart 🙂 Actrice Lisa Haas die de verlegen verkoopster speelt, is in real life een comédienne met nog heel wat interessante projecten.

Kortom, op zoek naar wat heerlijke en niet seksistische ontspanning: gevonden. Let’s go! I ♥ …

Film gevonden in holebiwinkel Het Verschil in Antwerpen.

codependent-lesbian-space-alien-seeks-same-movie-image-002
Big feelings.