zinerevolutionarywebWij publiceren oproepen van feministes op zoek naar andere feministes in hun omgeving. Wil je ook een oproepje hier plaatsen, zoek je een groep? Mail naar tweedesekse@gmail.com. Als je anonimiteit wil, kunnen wij de berichten doorsturen via ons emailadres. Dit keer hebben we oproepen vanuit Breda/Tilburg, Den Haag, Groningen en Gent!

Den Haag

“Ik ben op zoek naar vrouwen waarmee ik een discussiegroep kan oprichten. Het idee van een feministische boekenclub vind ik ook erg interessant. Ik lees veel boeken en zou graag de feministische grondslag daarvan willen bespreken, zeker met mensen die meer achtergrond kennis hebben van het feminisme. Ik heb zelf geen studie achtergrond op het gebied van gender, vrouwenstudies of feminisme, en met een discussiegroep zou ik dit dolgraag willen opdoen. Als er Nederlandse dames hier gedachte over willen wisselen, dan zou dat top zijn!”

— Sophie uit Den Haag – mail naar tweedesekse@gmail.com als je geïnteresseerd bent.

Groningen

Sinds onze eerste oproep hebben drie mensen gereageerd – da’s  al een goeie start voor een groepje 🙂 Maar ze zoeken nog mensen! Mail naar tweedesekse@gmail.com als je geïnteresseerd bent.

Ook nog reactie op een oproep van de vorige keer: “Voor mensen in Groningen: de website van het FAG [Feministische Actiegroep groningen] gaat eruit. Maar er zijn wel nog mensen actief. Mail naar denattevinger@hotmail.com voor contact en leuke activiteiten”

Gent

In Gent is er een feministisch groepje dat FEL heet 🙂 (waar de schrijfsters van deze blog actief in zijn) en we willen graag nieuwe feministes en geïnteresseerden verwelkomen! Mail naar felfeminisme@gmail.com

Breda / Tilburg

“Gezocht: mensen om beweging mee op te zitten in omg. Breda/tilburg”

— Amazone, mail naar tweedesekse@gmail.com als je geïnteresseerd bent.

Feministes op Facebook (Nederland en België)

Nog tips

Leg wat flyers of hang affiches op bij lokale plaatsen waar je denkt progressieve mensen te vinden: veggie restaurants, departementen genderstudies, sociologie, geschiedenis, vrouwen- en/of holebiboekhandels… Woon je in de buurt van Amsterdam? Probeer eens een zoekertje uit te hangen bij progressieve/anarch boekenwinkel Fort van Sjakoo – vriendelijke mensen. Utrecht? Probeer eens via boekhandel Savannah Bay.

Eerdere zoekertjes

Advertenties