tumblr_lzgozjxL7O1qzhl7go1_500
“I just want to take away menz rights. All of them. I don’t understand why they won’t let me.”
tumblr_lzgrmpcNVl1qzhl7go1_500
“Knowledge is power. As a femi-nazi, I use my power for evil, like trying to establish equality regardless of gender.”

Feministes worden voortdurend beschuldigd en in allerlei hokjes gestopt. Vroeger kregen ze vaak te horen dat ze heksen waren, een belediging die in de tweede golf enkele feministes ertoe bracht dan maar allerlei heksenkringen op te richten, zoals WITCH – Women’s International Terrorist Conspiracy from Hell.

tumblr_lzgqs636LR1qzhl7go1_500
“I’m a feminist (therefore also an evil lesbian).”

Mannenhaatster – dit stempel krijg je sowieso als je ergens eens een ietwat feministische mening verkondigt. Onlangs had ik het er in een stukje over dat ook het seksueel geweld op mannen onderschat wordt. En toch: mannenhaatster.

Je kan de aanvallen en domme opmerkingen proberen negeren. Je kan er de strijd ermee aangaan en proberen mensen wat meer begrip bij te brengen met degelijke argumenten en geduldige discussie.

Of je kan er gewoon helemaal overgaan en in meegaan en het daardoor nog belachelijker maken. De vraag is namelijk of je serieus moet ingaan op woorden die niet komen vanuit de oprechte intentie tot een dialoog over mensenrechten. Wat humor mag ook wel eens.

Dus wat doe je als je de beschuldigingen van mannenhaat helemaal beu bent? Er gewoon zwaar over gaan. Geen genade of respect voor onzinnige standpunten.

tumblr_lzgos2mFfg1qzhl7go1_500
“I enjoy making a potion of the blood and tears of the men I oppress”

Dat is wat het Feminazis for Misandry initiatief doet: het is een tumblr die grappige fotootjes verzamelt van mannenhaat. Er wordt niet gediscrimineerd: mensen van allerlei genders mogen meedoen – ook mannen die voldoende gebrainwashed zijn door feminazi propaganda!

Advertenties