It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning. – Henry Ford

Vakbonden uit Portugal, Spanje en Griekenland staken samen op 14 november tegen de besparingen en de sociale afbraak. Ook in Italië en Frankrijk wordt door een aantal vakbonden gepland om mee te doen. Het Europees Vakverbond besliste tot solidariteitsacties. Wij staken mee, natuurlijk.

Waarom staken? Omdat je intelligent én solidair bent, daarom. Misschien heb jij momenteel wel nog een job. Maar alle jobs staan steeds meer op de helling. De sociale zekerheid wordt uitgehold terwijl banken en managers met miljardenwinsten gaan lopen. We moeten solidair zijn met anderen die hun job verliezen.

De werkers en werklozen draaien op als zondebok voor de crisissen van de rijken. Dat hoeft niet zo te zijn, as we allemaal samenwerken kunnen we deze neergang een halt toeroepen. Een betere wereld is niet zomaar een droombeeld, dat kan wel degelijk. De argumentatie rond staken is al eerder besproken op deze blog.

Wil je meedoen met stakingsacties? Laat gerust iets weten!

Andere artikels rond links verzet, armoede en staken op deze blog:

Op andere websites:

Wereldvrouwenmars 2010
Advertenties