In een poging om even te ontsnappen aan de pas aangestelde schepen voor vlaamse zaken en andere enggeestigen, springen we in onze luchtballon, hakken de ankers los en weg zijn we! In onze blog rond de wereld reeks reizen we langs interessante blogs, ontdekken fantastische artikels en graven vergeten schatten op.

Op recent gestarte blog The Left Side of Feminism vind je boeiende artikels over feminisme en militarisme, ethisch relativisme en Feminism, the Sex Industry and Sex Positivity.

Sisters of Resistance heeft een artikel getiteld Feminist principles to live by. Een aanrader vol tips en goede principes!

Bij Shadow’s Crescent staat een erg interesant artikel over feminisme en mannen, kyriarchie en oppression olympics. Kyriarchie? Dat is dan ruwweg een naam voor het systeem dat seksisme, racisme, ableisme… combineert, maar meer info in het artikel en ook in het bovenstaande feminist principles to live by artikel..

Queer Steampunk?

“A cracking good tale of mad science, monsters… and murder most Victorian!”

Een tip die ons via de Facebook pagina bereikte: Queer Cogs: Steam punk, Gender identity and sexuality. En een boek dat er erg interessant uitziet: The Constantine Affliction, waarbij mensen veranderen van gender/sekse.

Privileges? Welke privileges?

En nog een goeie tip die we kregen. Zijn er privileges verbonden aan geen overlever zijn? Zeker wel, het verschil is erg duidelijk. Een korte inleiding hierover op whatprivilege.com – een interessante blog met korte stukjes over de verschillende privileges die mensen hebben.

Een goed voorbeeld van vreselijk en beschadigend privilege is een artikel van lipstickfeministe Elisabeth Wurtzel (hier besproken in Feministe), die vrouwen aanvalt omdat ze niet netjes (duur) gekleed en opgemaakt genoeg zijn.

Op Fuck Yeah Choice zet de schrijfster lekker sarcastisch iemand op zijn nummer die zegt dat er geen transgender personen zijn in Somalië – want mensen hebben daar “echte problemen”. Let’s Get Yiddish In Here! gaat dan weer over de stijging in het gebruik van woorden zoals retard en bitch.

Tiger Beatdown heeft een stevige en nodige kritiek op feminisme: Feminism Has Abandoned Me.

En we varen er weer vandoor, tot de volgende keer! Zie ook: blog rond de wereld deel een, deel twee, deel drie.

Autumn leaves decorating road

Advertenties