Er is jammer genoeg niet veel debat over prostitutie, maar af en toe is er dan toch iets van discussie in de verschillende landen van Europa. Het beleid in Nederland heeft gefaald, dat komt steeds meer aan de oppervlakte. Evelien Tonkens schreef erover in een column voor de Volkskrant:

Het is een onbetwiste flop, dat is elf jaar na de legalisering van prostitutie wel duidelijk. Het failliet van comfortfeministen die verkrachting tegen betaling aanzien voor seksuele bevrijding. En van andere liberalen die alles van waarde verhandelbaar achten. Gesteund door de hoop dat het vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen zou bestrijden.

Maar het tegendeel gebeurde. Terwijl vrouwenhandel prioriteit van de politie was, verviervoudigde tussen 2003 en 2010 het aantal geregistreerde slachtoffers van vrouwenhandel. Tussen de 50 en 90 procent van de raamprostituees werkt onder dwang.

In België is zoals zo vaak het debat van bedroevend laag niveau. Gentse Burgemeester en kwaliteitsadviseur Termont:

Gent heeft de naam mooie hoertjes te hebben, qua prijs-kwaliteit is het een van de beste hoerenbuurten van het land.

Er is heel wat overlast in Gent, maar hoe we zo goed mogelijk van burgemeester Termont afraken is nog niet duidelijk.

Maar die overlast moet wel weg uit het centrum van Gent. Weer een nieuw dieptepunt voor de zogenaamde sociaaldemocratie. De politie heeft enkele nieuwe voorstellen gelanceerd om prostituees nog meer te kunnen lastigvallen, en hen te beboeten als ze lingerie dragen of op het raam tikken.

De N-VA heeft voorgesteld om in Gent ook een Eros-centrum op te richten zoals in Antwerpen. Nogal ironisch, gezien het centrum in Antwerpen een enorme flop is waarbij de staat samenwerkt met pooiers en winst maakt op de kap van de prostituees. Niet dat dat de N-VA iets kan schelen, van een partij die een dader van seksueel geweld in dienst heeft als communicatie-adviseur, het verzet tijdens Wereldoorlog II afschildert als “puur straatkrapuul”, en een steeds hardere neoliberale koers vaart, kan je niets goeds meer verwachten.

In The Guardian verscheen ook een uitgebreid artikel over de prostitutiediscussie in Frankrijk. DSK is ondertussen verdacht van banden te hebben met een prostitutienetwerk, maar zoals steeds is hij zo onschuldig als een pasgeboren lammetje.

Eerdere artikels over prostitutie

Advertenties