In onze nieuwe blog rond de wereld reeks reizen we langs interessante blogs, ontdekken fantastische artikels en graven vergeten schatten op.

McDo en Barbie werken samen! Zoek de fout...

Humor, we kunnen niet zonder

Als argumenten van antifeministen te belachelijk zijn: lach er gewoon mee. Da’s soms nog het beste. Je zet ze op hun verdiende plaats én je hebt nog eens wat plezier, en met alle miserie in de wereld mag dat wel eens. Op de site van onze collega’s De Zesde Clan gaan ze eens flink door de raadgevingen aan single vrouwen: De genadeloze focus op de single vrouw.

Op verschillende feministische blogs zijn al heel wat bingokaarten verschenen. Leuk ,grappig, pijnlijk… print ze uit en geef ze aan je vrienden, of aan vervelende mensen die je subtiel een punt wil duidelijk maken. All in good fun, natuurlijk:  Antifeminisme bingo tijd (tweedesekse), bingo deel 1 (dezesdeclan), bingo deel 2 (dezesdeclan).

De laatste tijd circuleren er op het web een reeks van “shit people say about…” filmpjes rond die al heel wat reacties losgemaakt hebben. Bij FeministActionCambridge vatten ze ze nog eens samen: Microagressions.

Agency, Macht en Consent, deel twee

Op de blog radtransfem is net deel 2 verschenen van haar reeks over consent: Under Duress: Agency, Power and Consent, part 2: “Yes”. De twee teksten zijn lang, maar wel heel erg de moeite waard.

Aseksualiteit

Op de blog van het Nederlandse tijdschrift Lover staat een heel interessant artikel over Aseksualiteit: Onbekend maakt onbemind.

Een streepje geweld?

De discussie rond geweld, directe acties en actiemethoden is eigenlijk altijd aan de orde. Hoe zit het eigenlijk met feminisme, zijn feministes altijd braaf? Is dat goed? Is dat slecht? Zijn we te braaf, moeten we juist heviger zijn om respect te krijgen of is dat helemaal de verkeerde richting? Op de blog FeministActionCambridge staat een interessant stuk over de eerste golf feministes, Suffragettes die niet terugdeinsden voor beschadiging van materiële zaken voor hun politieke doeleinden: The Militants. Op de indymedia van Atlanta staat een interessant stuk met een video over een groep vrouwen die zelf een stalker confronteerden (de commentaar eronder is, zoals te verwachten, walgelijk, feministes zijn op weinig plaatsen veilig, ook online).

Privileges

Hebben vrouwen dan ook privileges over mannen? Is het altijd langs één kant of hoe zit dat precies? En wat zijn die privileges van vrouwen dan, stellen die iets voor? De Feminist Law Professors hebben er een supergoed artikel over…

Race Fail @ McDonalds

Op Racialicious een stuk over de samenwerking tussen McDonalds en Barbie. Yup, a recipe for disaster… En blijf gerust nog wat hangen op de site, er staan ontelbaar veel goeie artikels op! Zie bijvoorbeeld ook White women’s rage. Het is altijd interessant en moeilijk als racisme en seksisme samenkomen, sites die beide aspecten belichten zijn dus erg noodzakelijk.

Vrouwenhaat bij homomannen

Via feminist law professors stootte ik op een interessant stukje waar ik nog eens goed over moet nadenken: What’s the deal with misogynistic gay men. Over media en relaties tussen homomannen en vrouwen.

Creepy venten met hun seksslavin-fantasieën

“Women are wonderful, and precious. It is a delight to own one; why would one hurt her?” – John Norman

Gor. Gorean. Slaven. Drie keer raden. Een scifi schrijver die een wereld bedenkt waarin alle vrouwen slaven en gebruiksvoorwerpen zijn voor mannen. Yep, origineel denkwerk. Scifi, denk eraan, is de toekomst door de spiegel van een heel seksistische vent! Gelukkig is er ook goeie feministische scifi: FeministSF.org, Mistressworks, SF Gateway, Feminist SF The Blog,

Zie ook deel 1 van de blog rond de wereld reeks.