Toen we met deze blog begonnen, vonden we niet zo direct andere Nederlandstalige feministische blogs, noch uit Nederland, noch uit België. Ondertussen staan we weer bijna twee jaar verder – ja, we hebben iets te vieren! – en beweegt er gelukkig al wat meer in het Nederlandstalige bloglandschap. Ik wil me al op voorhand excuseren voor de onvermijdelijke nalatigheden. Lezers, als jullie nog goeie blogs kennen – of andere Nederlandstalige feministische websites – laat maar komen!

Om te beginnen is er de kersverse blog De Zesde Clan, een blog rond gender en feminisme waar al een heleboel interessante artikels op staan. Ook hier zit een groepje mensen achter, net zoals op onze blog. Er verschijnen veel artikels en deze blog is zeer nuttig als je op de hoogte wilt blijven van feministisch nieuws en/of de ontwikkelingen in Nederland. Een aanrader!

De Dolle Mollies is een anarcha-feministische groep uit Amsterdam die hun acties en toespraken aankondigen op hun blog. Allen daarheen, als je in de buurt van Amsterdam woont: ga zeker eens kijken naar hun activiteiten! Onze blog-schrijfsters hadden het geluk hen tegen te komen op een alternatieve boekenbeurs in Gent, en tot snel hopelijk… Het is altijd heerlijk om nog radicale mensen te ontmoeten.

In België vinden we de blog van BOEH!, Baas over eigen hoofd, een heerlijke organisatie die strijd voor het de vrouw beslist principe, tegen de groeiende islamofobie in; zij zijn vooral bekend van hun protesten tegen het verbod op de hoofddoeken – en ik ben het helemaal eens met dat protest.

Alice’s Writers Block is een goedgeschreven blog over allerlei persoonlijke ontboezemingen, gender en transgender / transseksualiteit thema’s. Als je de Nederlandse politiek over dit thema op de voet wil volgen, ben je hier aan het juiste adres…

Met de mooie naam Als je hart maar links zit begon er recent nog een Nederlandstalige blog. Ik nam er al een kijkje en het was voor mij voor het eerst op een Nederlandstalige blog dat ik het ergens niet mee eens was (feminisering van de maatschappij – gevaarlijk concept als je t mij vraagt), maar dan zonder dat het in een scheldpartij ontaardde, alvast een pluspunt.

De blog van feministe Karin Spaink bestaat al heel lang, je kan er dan ook heel wat interessants vinden zoals kritiek op scientology of de politiek van Ayaan Hirsi Ali.

Grietje Keller van Aletta, Nederlands instituut voor vrouwengeschiedenis, heeft ook een blog. Het instituut zelf is trouwens ook de moeite waard! Neem zeker eens een kijkje op de videogeschiedenis van de tweede golf en Verteld Verleden. Rebelsister en ik plannen al lang eens een bezoekje te brengen in Amsterdam, hopelijk binnenkort eens…

Het feminist poster project is wel Engelstalig, maar zeker het vermelden waard – hier vind je ook Nederlandstalige affiches en stickers om je uit te leven.

Verder is er nog de website / blog van het Vrouwen Overleg Komitee (VOK), een Belgische organisatie met pittige standpunten en de organisatrices van de jaarlijkse vrouwendag.

En, last but not least, neem zeker ook eens een kijkje op Wie is er bang van Virginia Woolf, nog een leuke feministische blog uit België, en de site van Wasbord, een Nijmeegse feministische actiegroep.

OPROEP

Ben ik iets vergeten? Heb ik een fantastische feministische site over het hoofd gezien of een site naar jouw mening verkeerd omschreven? Laat het weten! Reageer hieronder of stuur een email naar de tweede sekse.