Schrijven is een passie voor de redactrices van deze  blog. We schrijven altijd veel, hoewel niet alles direct op deze blog komt. Soms werken we aan een papieren versie van deze blog bijvoorbeeld, of werken we aan het tijdschrift Scumgrrrls. Ik ben heel blij sinds het vorige nummer deel uit te maken van de Scumgrrrls redactie.

Scumgrrrls is een drietalig Engels / Frans / Nederlands feministisch tijdschrift dat gemaakt wordt door een groep feministes voornamelijk uit Brussel. Je kan abonnementen nemen op hun website en individuele nummers bestellen, maar mensen die in Gent wonen kunnen de nummers ook via  de actiegroep FEL bestellen om portkosten uit te sparen. Mailen kan naar felfeminisme@gmail.com.

Elk nummer bestaat uit een dossier met allerlei artikels rond een thema, bijvoorbeeld over feministisch ouderschap en radical parenting (“feminist baby boum“) in het laatste nummer, en de crisis in het vorige nummer (“crisons (rions) contre la crise“), en verschillende artikels buiten dat dossier. Bovendien vind je er nieuws, weetjes, interessante boeken, films, evenementen… Er is ook een Scumgrrrls nummer over lesbianisme en feminisme, heel leerrijk en met in het midden een lesbisch / feministisch ganzenbordspel: een aanrader, erg grappig ook 🙂

Het drietalige aspect is soms een beetje moeilijk – het is alvast goed voor je talenknobbel 😉 maar om je op weg te helpen, van een artikel in een bepaalde taal (bijvoorbeeld Engels) wordt ook altijd een samenvatting in de andere twee talen gemaakt.

Kortom, Scumgrrrls brengt feministische frisse lucht in een wereld vol verstikkend seksisme. Zeker eens proberen!