buttongreenhamblogwebDe schrijversters van deze blog stellen zich voor. Hieronder is de voorstellingstekst van Rebelsister. Ook Tikara, Robinette en Licantropa stelden zich al voor.

Hallo,

Mijn naam is rebelsister. Ik ben al lange tijd geboeid door en bezig met feminisme, zowel in actiegroepen als met eigen projecten. Ik lees graag boeken en teksten over feminisme – het is een soort van gezonde verslaving – en schrijf er daarnaast steeds meer over, vroeger vooral in zelfuitgegeven boekjes/zines en nu ook online op deze blog. Het leuke aan groepsblogs is dat je er kan deelnemen aan discussies en de verschillende standpunten en ideeën van de andere blogsters lezen en zo bijleren.

Mijn interesse qua feministische thema’s ligt momenteel onder andere bij:

– feministische media zoals magazines, brochures, zines, strips, radio, e-zines, etc
feministische kunst, cultuur, tekeningen, grafische ontwerpen zoals affiches en creatieve acties
feministische muziek zoals riot grrrl, queercore en de Women’s Liberation Rock Bands
– collectief activisme en DIY-acties: bijvoorbeeld seksistische reclame spotten en aanklagen, de Wereldvrouwenmars, Heksennacht, etc
– hoe feministische idealen in de praktijk brengen en op een feministische manier organiseren
– het in vraag stellen en afbreken van onze/mijn eigen privileges, antiracisme en kruispuntdenken
– kritiek op schoonheidsidealen en de uiterlijkheidscultus
– zelfverdediging en aanklagen van geweld en street harassment
– transgenderidentiteiten, niet-binair genderactivisme en queer theory
anarcha-feminisme en de link tussen feministische en antikapitalistische strijd
– de geschiedenis en toekomst van de feministische beweging
– feministische boeken en bibliotheken

Ik hoop dat deze blog van betekenis kan zijn voor de feministische beweging, dat er verschillende feministische stemmen gebundeld kunnen worden, dat we allerlei onderwerpen vanuit een feministisch standpunt kunnen bekijken en zo bijdragen aan discussies, theorievorming, activisme en verandering.

Er zijn momenteel plannen om een deel van de teksten op deze blog te verzamelen en uit te geven in een of meer zines. Meer daarover zal je binnenkort op deze website kunnen lezen. UPDATE: Ons eerste zine, De Tweede Sekse Blog Op Papier, is af. Lees er alles over hier.

Tot slot enkele andere blogs die ik nog wil aanraden (maar enkel voor als je alle teksten op deze blog al hebt gelezen! :-p):

  • Grassroots Feminism: http://www.grassrootsfeminism.net/cms/ is een blog die ik regelmatig check en waaraan ik ook af en toe een bijdrage lever. Iedereen die er zich registreert kan er informatie op posten over feministische media, festivals, archieven, collectieven, interviews en nog veel meer. Het is de bedoeling om van Grassroots Feminism een soort van levendig online archief te maken waarop allerlei “grassroots” feministische projecten van overal ter wereld gedocumenteerd kunnen worden. Er is ook een “community” aan verbonden die mogelijk tot een feministische facebook kan uitgroeien.
  • Radical Cross Stitch is een collectief met een blog over creatief activisme (of “craftivisme” zoals dat genoemd wordt): http://radicalcrossstitch.com. Veel leuke en inspirerende ideeën voor acties! Kruissteekjes en borduren en ander handwerk kan dus heel feministisch zijn! Je mag daarover binnenkort ook een tekst verwachten op deze blog.
  • http://sallydarity.livejournal.com is misschien niet echt een blog, maar Sally Darity zet er heel interessante links bij elkaar naar teksten of websites ivm gender, feminisme, anarcha-feminisme, vrouwengezondheid en soortgelijke onderwerpen.
  • The F-word: Brits feministisch e-zine met als subtitel “contemporary UK feminism”. Zeer de moeite waard om regelmatig te checken!

Tot schrijfs!

Rebelsister